Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Wereldfeest

21 november 2010

PAPENDRECHT - Voor de tweede keer werd zaterdag in Papendrecht het wereldfeest georganiseerd. Een feest waarbij het mogelijk is om te weten te komen hoe kleurrijk uw Papendrechtse buren zijn. En uit welke hoek van de wereld komen uw buren, uw straatgenoten, uw wijkgenoten? En hoe leven uw buren dan? Zeg nou zelf: dat zouden we toch allemaal wel willen weten van onze buren?. Het antwoord op deze vragen werd zaterdag gegeven tijdens een groot en kleurrijk Wereldfeest. Vele in Papendrecht wonende nationaliteiten lieten het publiek zien zien, horen maar vooral proeven waarin hun cultuur uitblinkt. De uitgebreide wereldbazaar liet culturen samensmelten tot een feestelijk geheel. Het feest werd ingeluid met een bonte lampionnenoptocht vanaf De Meent, die vooraf werd gegaan door showband de Slobbers uit Papendrecht. Nadat burgemeester Kees de Bruin iedereen van harte welkom had geheten en een woord van dank had gericht aan mevrouw Isette Boudihi, die net als in 2008 met heel veel energie en enthousiasme heeft meegewerkt om de ideeën voor een 2e wereldfeest ook echt uit te voeren opende hij samen met haar het wereldfeest middels een klap op de gong.

Interval was voor dit feest compleet omgetoverd tot een sfeervolle ruimte waarin 10 verschillende culturen het publiek kennis lieten maken met hun land en cultuur. Ook aan muziek ontbrak het niet zo betraden Chanrange La Moneda, de Holanda, Hermanoscok, Heartbeat en Imetlaa het podium.
Naast genieten van de muziek en overheerlijke hapjes en drankjes kon het publiek ook meedoen aan verschillende workshops of rondsnuffelen op de mini-bazaar die vol met Marokaanse snuisterijen stond. De jeugdige bezoekers konden gratis henna tattoo’s laten zetten.
Na afloop kijkt iedereen terug op een geweldig Wereldfeest waar nog lang over nagepraat zal worden.

Foto: Luxfoto

Lees meer over:

feest de meent interval
Deel dit bericht met je vrienden!