dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Schakertjes halen diploma

12 december 2010 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Een groep van 21 jeugdschakers heeft met succes examen gedaan voor het schaakdiploma Stap 1.
Bij schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam werd onder leiding van KNSB-examinator Wim Hokken uit Sliedrecht een uur lang gepiekerd over 22 opgaven. Alle deelnemers behaalden een voldoende. Vijftien leerlingen van basisschool ’t Kofschip/De Wielen, die onder leiding van hun docent Peter wekelijks schaaklessen volgden onder schooltijd, toonden aan dat ze goed hadden geluisterd. Twee van hen behaalde zelfs de perfecte score door alle 22 vragen goed te beantwoorden.
Ook vier leerlingen van de Oranje-Nassau behaalden het diploma, evenals twee jeugdleden van de schaakvereniging. Alle jeugdschakers ontvingen hun diploma uit handen van voorzitter Kees Brinkman, die de niet-leden ook aanbod om drie dinsdagavonden gratis naar de schaakclub te komen voor vervolglessen.

Lees meer over:

diploma schaken vereniging
Deel dit bericht met je vrienden!