Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Hevige sneeuwval in Papendrecht

17 december 2010

PAPENDRECHT - In de morgen van 17 december 2010 wordt Papendrecht opnieuw overvallen door hevige sneeuwval. In korte tijd ligt er een centimetersdikke laag. Dit levert, naast veel ongemak in het verkeer, toch ook schitterende winterse taferelen op. Zie onderstaande foto's. 

Op verschillende plekken in Papendrecht was zichtbaar dat auto's of vrachtwagens niet meer tegen hellingen op konden komen. Zo hield een grote tankwagen het verkeer op de Burgemeester Keijzerweg ruim 20 minuten tegen, omdat hij de helling van de dijk niet opkwam.

Sneeuwschuivers kwamen eraan te pas om de enorme hoeveelheid sneeuw enigszins weg te werken. De hoeveelheid sneeuw was dusdanig groot, dat de sneeuwschuiver hieronder even vast kwam te zitten, vlak voor het moment dat de foto werd genomen.

Het sneeuwschuiven lijkt echter weinig zin te hebben. Een klein uur nadat onderstaande sneeuwschuiver het fietspad schoongemaakt heeft, glibbert en glijdt een bromfietser al weer door een stevige laag sneeuw.


foto: Pieter van den Berg 

foto: Pieter van den Berg 

Hierboven nog een bijzonder tafereel. De voorste sneeuwschuiver krijgt de enorme lading sneeuw niet voor zich uitgeduwd, resulterend in een korte file van sneeuwschuivers.

Deel dit bericht met je vrienden!