donderdag 5 augustus 2021

Alles over Papendrecht

Oliebollenverkoop voor bejaardentehuis in Albanië

26 december 2010 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië op 30 en 31 december weer op pad.

Jaap Iedema:”We willen u laten genieten van winterse lekkernijen, oliebollen en appelbeignets, welke door een banketbakker voor ons worden gebakken.
Met de opbrengst kan de stichting Hoop voor Albanië mensen helpen in Korca. Dit is dan toch dubbel genieten, in ieder geval een goede combinatie.

Voor de realisatie van dit project is nog veel geld nodig. In november organiseerden we de herfstfair en in december hebben we voor velen in Papendrecht kerstkaarten bezorgd. Helaas komen we niet in aanmerking voor steun vanuit Brussel; we willen de bejaarden in Korca echter niet aan hun lot overlaten.

Nu is het zo dat wij in deze tijd kunnen genieten van onze warme kachel en dat we een dak boven ons hoofd hebben. Daarnaast is er genoeg vermaak om de koude en donkere dagen door te komen.
Wat een contrast met de bejaarden in Korca. Tochtende huisjes met lekkende daken, geen warm bed om in te slapen en elke dag afwachten of er genoeg te eten is. En wanneer je ziek bent, wie zorgt er dan voor je? Op dit moment is Marleen van der Voorde met haar Kennedy Foundation actief om iets voor deze kwetsbare groep te betekenen.

De stichting Hoop voor Albanië wil hier verder bij gaan helpen en gaat in 2011 een bejaarden / verzorgingstehuis bouwen waar deze groep mensen een woonunit kunnen gaan betrekken. Daardoor ontstaat ook de mogelijkheid om iets meer gecoördineerde zorg te gaan verlenen. Wanneer u iets meer zou willen weten met betrekking tot dit project dan kunt u op 23 en 30 december en op 6 en 13 januari kijken naar het programma “Nederland Helpt”. Dit wordt uitgezonden om 17.05 uur op Nederland 2.

Het vorige project waarvoor we actie hebben gevoerd was  de realisatie van een  gehandicaptencentrum net buiten Tirana. Wanneer u ons wilt ondersteunen  of meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met Jaap Iedema (tel. 078-6315652 of j.aiedema@freeler.nl).

U kunt ook oliebollen en / of appelbeignets bij ons bestellen en deze vervolgens afhalen. Dit kan via Kees Verheul (tel. 078-6151201 of hva.verheul@gmail.com).

Lees meer over:

oliebollen hoop voor albanie
Deel dit bericht met je vrienden!