zondag 20 juni 2021

Alles over Papendrecht

Freddy de Geus wint 8e Breko Darts Eindejaarstoernooi

31 december 2010

PAPENDRECHT - Tapperij Tijdloos in Papendrecht barstte 29 december bijna uit zijn voegen tijdens het 8e Breko Darts Eindejaarstoernooi. Bij de heren een recordaantal van 172 inschrijvingen en bij de dames 15. Bij de heren diverse (inter)nationale toppers aanwezig waaronder Mareno Michels, Toon Greebe, Rico Dera, Gino Vos, Dick van Dijk, Jan v.d. Rassel, Bryan de Hoog en de Belgische gebroeders Huybrechts. Ondanks het hoge niveau werd snel duidelijk dat het dankzij de mega opkomst een lange dag zou worden voordat de ruim € 2.300,- prijzengeld zouden zijn verdeeld. Uiteindelijk werd de laatste dart van de finale rond de klok van 22.00 uur in de juiste dubbel gegooid.
 
Al vroeg in het toernooi waren er hoogstaande partijen darts te zien. Jerry Hendriks versloeg Mareno Michels met 3-2, terwijl Kim Huybrechts met subliem spel oud winnaar Bryan de Hoog uit het toernooi speelde (3-1). In de kwartfinales werd de winnaar van vorig jaar, Jan Karel, met 3-0 uit het toernooi gespeeld door Jan v.d. Rassel. Kim Huybrechts won met dezelfde cijfers van Mitchell v. Schukkmann, terwijl Dordtenaar Freddy de Geus met 3-1 won van Marco Smit. Ruzdya Hopic was met 3-1 te sterk voor Michael van Maastrigt.
In de halve finales prachtige partijen waarin Jan v.d. Rassel met 3-1 te sterk was voor Kim Huibrechts en Freddy de Geus Ruzdya Hopic ook met 3-1 versloeg. De finale ging over de best of 3 sets en werd gecalled door MC Meijer. Nadat De Geus en V.d. Rassel ieder een set hadden gepakt, was het Freddy de Geus die er zeer knap met de overwinning vandoor ging. Hij kon daarmee ook € 750,- bijschrijven op zijn rekening.
 
In de verliezersronde was het de Belg Ronny Huybrechts die er met de overwinning en € 200,- vandoor ging. Hij versloeg in de finale Ron Kars, die in de halve finale nog met 3-2 te sterk was gebleken voor Mareno Michels. Huybrechts won in zijn halve finale van Rick van Roosmalen.
 
Bij de dames was het Rijnmond Darts beste dame Daisy van Driel die de overwinning voor zich opeiste. Met 4-0 was zij veel te sterk voor Priscilla Groeneweg. Jolanda van Roosmalen werd derde en Astrid Cleijssen vierde. In de verliezersronde won Jolanda Westdijk de troostfinale van Deborah Evers. Prescilla Huiskens en Corrine Karel werden respectievelijk derde en vierde.

Lees meer over:

darts tapperij tijdloos
Deel dit bericht met je vrienden!