maandag 23 november 2020

Alles over Papendrecht

Papendrechtse theeproever in jury Dutch Tea Championship

3 maart 2011

PAPENDRECHT - De bekende Papendrechtse theeproever Karel Thieme is weer terug in het theevak, nadat hij 3 jaar geleden zijn bedrijf Thieme's Echte Thee had verkocht. Karel is nu theeproever bij DaSilva Beans & Leafs van het innovatieve Leaftender theeconcept. 
 
Karel Thieme zal als jurylid fungeren tijdens het eerste onafhankelijke theekampioenschap op 15 en 16 mei 2011 in de Jaarbeurs te Utrecht. Tijdens deze twee dagen staan de Jaarbeurshallen compleet in het teken van de ‘Beleef koffie! Beleef thee!’ beurs. De beurs zal dit jaar beleving creëren op alle vlakken rond koffie en thee. Tijdens het evenement zijn er clinics, masterclasses en koffie- en theekampioenschappen bij te wonen.

Ondanks de toenemende populariteit van thee en alles wat daarmee samenhangt, ontbrak het in Nederland tot voor kort aan een overkoepelend onafhankelijk theekampioenschap. Het Dutch Tea Championship, heeft als doel de theebeleving in Nederland een boost te geven en bovenal elke theeprofessional een podium te bieden zonder deze te verplichten tot het werken met één (merk)thee.

De deelnemers aan de theewedstrijd presenteren zichzelf en daarnaast hun kennis van thee. Zij doen dit ondermeer door het optimaal bereiden van zowel een groene als een zwarte thee. De jury zal vervolgens van ieder kandidaat hun ‘signature thee’ beoordelen; een eigen theecreatie, die kan variëren van een originele presentatie of bijzondere bereiding tot een culinaire thee/spijs combinatie.

De driekoppige jury van het Dutch Tea Championship bestaat, naast Karel Thieme, uit Marjan Ippel (foodtrendwatcher) en Richard Schukkink (theesommelier). De presentatie van het evenement wordt verzorgd door Nederlands eerste vrouwelijke theesommelier, Kasia Vermaire. Thieme, zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van het theeassortiment en promotor van het zeer innovatieve DaSilva Leaftender theemachine concept bij DaSilva Beans & Leafs uit Zaltbommel, kijkt bijzonder uit naar het evenement: “Fantastisch om te zien dat thee nu eindelijk de aandacht krijgt die het verdient. Tea is hot! Ik ben dan ook reuze benieuwd naar wat de deelnemers bedenken om het eerste Dutch Tea Championship succesvol en leuk te maken.”

Voor meer informatie over het Dutch Tea Championship, kunt u kijken op de website van de organisatie www.beleefkoffie.nl of op www.dasilva-beansandleafs.com

Zie ook:

Lees meer over:

beleefkoffie thee proeven
Deel dit bericht met je vrienden!