dinsdag 18 mei 2021

Alles over Papendrecht

Het Leger des Heils laat een bijzondere kant van zichzelf zien op 19 maart

5 maart 2011 (door Pieter van den Berg)

PAPENDRECHT - Redden op een bijzondere manier tijdens NL Doet

Het Leger des Heils laat een bijzondere kant van zichzelf zien op 19 maart. Een project voor de jeugd wordt gestart. Hoewel men bij het Leger des Heils vaak niet direct denkt aan de jeugd, komt vanuit Dordrecht de jeugd over om juist te laten zien dat hier veel plezier te beleven valt.

Het onderdeel dat vanuit Dordrecht komt, is de scouting die het Leger des Heils heeft. Door middel van een tassenmysterie wordt de lokale jeugd uitgenodigd om deel te nemen aan de spelen.

Het Leger des Heils begint een activiteit voor jeugd in Papendrecht, omdat er een duidelijke vraag naar is. Doordat de kinderen een bijzondere manier vermaakt worden, levert dit het voordeel op om de kinderen kennis te laten maken met leeftijdsgenoten, spelen te doen waarbij ze leren om te gaan met elkaar. Op basis hiervan draait in Dordrecht de scoutinggroep al sinds 1923. Wanneer men aan een kind vraagt; ‘wat doe je op scouting?’ dan zal het even een moment nodig hebben om het samen te vatten. Het is een mooie manier om kinderen bewust te maken van hun omgeving en anderen.

Het “tassenmysterie” is een spel dat zaterdag tussen 10 en 12 uur gespeeld wordt op de locatie van Bij Bosshardt, Staringlaan 3 Papendrecht. In de Westpolder

Kinderen worden van harte uitgenodigd mee te doen met dit spannende spel, Volwassenen worden op deze NL DOET dag uitgenodigd eens mee te werken als vrijwilliger.

We zien naar jullie uit!! Kom en breng anderen mee!!
 

Lees meer over:

NL doet het leger des heils
Deel dit bericht met je vrienden!