Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek – Hardinxveld

13 maart 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - In een niet al  te fraaie wedstrijd heeft Drechtstreek opnieuw de winst binnen gehaald door thuis Hardinxveld met 3-0 te verslaan. Vooral het eerste deel van de wedstrijd blonk niet uit in schoonheid. Er waren in die fase kansen voor beide elftallen. Met name verdediger Jerry Henzen kwam enkele malen gevaarlijk dicht bij Hardinxveld doelman Marco van der Linden, maar de bal wilde er niet in. Ook Hardinxveld had een goede kans op de openingstreffer maar de bal raakte net de lat en ging over. In de 38ste minuut was het Wesley Kiel die de score opende door de bal uit een wat rommelige situatie voor het Hardinxveld doel hard in te schieten: 1-0.

In de tweede helft zag het voetbal er met name bij Drechtstreek wat verzorgder uit en er ontstond een licht veldoverwicht voor de ploeg van Jan Kroos. Er kwam duidelijk meer lijn in de aanvallen en het tempo werd opgevoerd. Drechtstreek moest wel toestaan dat Hardinxveld een flinke hoeveelheid hoekschoppen kon nemen. Tot doelpunten leidde dit echter niet en in de 87ste minuut, toen het talrijk opgekomen publiek al dacht dat 1-0 de eindstand zou worden, was het de voor Stefan Jonkman ingevallen Laurens Maliepaard die met een wonderschone krulbal de 2-0 tot stand bracht. In de laatste minuut benutte Arian Nieuwkoop nog de strafschop die de goed leidende scheidsrechter Klerx toekende na een overtreding net binnen het strafschopgebied. Hij bepaalde de eindstand enigszins geflatteerd op 3-0 .
Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw thuis. Dan is SVW uit Gorinchem de tegenstander.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!