maandag 1 maart 2021

Alles over Papendrecht

Vierde competitiewedstrijd voor de Geul

14 maart 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vertrok bijna de complete wedstrijdploeg van de Geul naar Barendrecht om daar de vierde ronde in de nationale Eon Zwemcompetitie te zwemmen. De zwemmers van de Geul leverden een prima prestatie: 22 keer mocht een Geul zwemmer een medaille ophalen en er werden in totaal 52 persoonlijke records gezwommen. Het PR record van de dag kwam op naam van Julia van Maren, die op de 50 vrij bijna 11 seconden van haar beste tijd afhaalde. Ook de tijdsverbetering van Kirsten Kuntz op de 100 vrij, bijna 10 seconden, mocht er zijn.

De allerjongsten, minioren 4, zwommen 25 school, met mooie PR’s voor Tino Huurman, Julia van Maren en Erik Verhagen. Op de 50 vrij was er een bronzen medaille voor Sam IJzerman.

In de categorie jongens minioren 6 greep Kevin Tittel met een vierde plaats net naast het brons op de 100 school.
Sabrina de Graaf veroverde in de categorie meisjes junioren 3 het goud op de 50 rug en de 200 wissel. Haar tijd van 35.04 op de 50 rug betekende een clubrecord voor meisjes onder de 13 jaar op deze afstand. Latona Baart pakte op de 50 rug het brons en Sophia van Maren deed hetzelfde op de 200 wissel.

Bij de jongens was er op de 50 rug zilver voor Thomas Verhoeven, op de 200 wissel zwom hij naar het brons. Ben Muller greep met twee vierde plaatsen net naast de medailles.

Tim Muller en Jesse de Win deelden de lakens uit in de categorie jongens junioren 4. Jesse pakte het goud op de 100 school in een nieuw clubrecord voor jongens onder de 15 jaar, het zilver was voor Tim. Op de 200 vrij waren de rollen omgedraaid: goud voor Tim en zilver voor Jesse.

In de categorie meisjes senioren leverde Iris van Valen een prachtige prestatie. Terwijl ze zelf nog  juniorenzwemster is, slaagde zij erin om in deze leeftijdscategorie het brons te pakken op de 100 wissel en het zilver op de 200 school.

Jasper de Win veroverde op zowel de 100 wissel als de 200 school in de categorie jongens jeugd het goud.
Bij de dames was er voor Pauline Tieleman brons op de 100 vlinder, op de 100 rug miste ze net het brons en werd vierde.

De heren brachten twee keer een 1-2-3-tje op het scorebord. Op de 100 vlinder ging het goud naar Wouter de Win, het Zilver naar Yuri van Omme en het brons naar Ivan van Omme. Op de 100 rug pakte Ivan goud, Wouter zilver en Yuri brons.

Ook de estafettes verliepen succesvol voor de Geul. Het junioren 4 team bij de jongens met Ben Muller, Thomas Verhoeven, Jesse de Win en Tim Muller zwom op de 4x50 vrij de concurrentie op flinke afstand. Het meisjesteam, met Sophia van Maren, Iris van Valen,
Latona Baart en Emese Ramstijn, werd eveneens eerste op de 4x50 wissel.

De dames, Sabrina de Graaf, Chadassa Mannee, Pauline Tieleman en Carmen Muilwijk, tikten als tweede aan op de 4x100 wissel.
Het miniorenteam zwom 4x25 vrij en Tino Huurman, Dané van Wijngaarden, Erik Verhagen en Esmée Roodenburg werden mooi tweede.

Deel dit bericht met je vrienden!