zondag 13 juni 2021

Alles over Papendrecht

Een boeiend gesprek met islamitische stadsgenoten

16 maart 2011 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op maandagavond 14 maart is er een gespreksavond geweest tussen Papendrechtse christenen en moslims onder leiding van Ds. Guus Labooy in de Palm (naast de Bethlehemkerk). Dit is al de derde bijeenkomst die Guus Labooy organiseerde.

In deze gespreksavond kwamen diverse kritische vragen aan bod. Zoals: ‘’Hoe is de positie van de vrouw in de Islam?’’ Daar kwam uit dat de cultuur meer invloed heeft op de vrouwen dan het geloof. ‘’Wat is de positie van Jezus Christus in beide geloven?’’ In de Islam is Jezus Christus slechts een profeet. In het Christendom is hij volledig God.

Een andere vraag die naar voren kwam, was: ‘’Wat is de drie-eenheid?’’ Volgens de Christenen is de drie-eenheid dat God in 3 gedaantes aanwezig is. In de Geest, de Zoon en de Vader. Hij heeft zichzelf in de gedaante van Jezus Christus naar de aarde gestuurd om de mensen te redden door voor hen te sterven; dan moet Hij wel heel veel van de mens houden.

Na deze kritische vragen kwamen de aanwezigen erachter dat er verschillen maar ook overeenkomsten zijn tussen de twee geloven. Het was een boeiende avond die zeker aan te bevelen is om een volgende keer naar toe te gaan.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!