donderdag 26 november 2020

Alles over Papendrecht

Brandenburg verbreekt record aantal huwelijksvoltrekkingen

18 maart 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Ambtenaar Burgerlijke Stand Ben Brandenburg heeft een Papendrechts record verbroken. Donderdag 17 maart voltrok hij zijn 1081ste huwelijk. Het record stond daarvoor op naam van de heer L. Kuipers.
‘De heer Kuipers was mijn leermeester. Hij heeft mij de kneepjes van het vak in de jaren ’70/’80 geleerd. Met de komst van Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand is het sinds een jaar of 15 voor meer mensen mogelijk huwelijken te sluiten, waardoor het aantal huwelijken voor mij de laatste jaren is afgenomen. Het lijkt mij dan ook onwaarschijnlijk dat dit record nog verbroken wordt, tenzij de nu 87-jarige heer Kuipers weer gaat solliciteren!’
Met collega-ambtenaar Rens Schaap (rechts op de foto) deed hij honderden huwelijken samen. Schaap eerst in de rol van gastheer, later ging ook hij huwelijken voltrekken en werd Brandenburg zijn leermeester.
‘Ik wilde eerst stoppen bij het 1000ste huwelijk, maar toen bedacht ik da t het nog wel leuk zou zijn om mijn eigen zoon en dochter te trouwen. Dat heb ik tot mijn grote vreugde inmiddels kunnen doen, maar toen kwam dat record in zicht. Nu vind ik 1100 ook wel weer een leuk getal… Dat ik mijn kleinkinderen nog zal trouwen, zal wel een utopie zijn’, lacht Brandenburg. ‘Overigens geef ik mijn ambt niet op, op verzoek blijf ik met veel genoegen huwelijken sluiten.

Lees meer over:

ambtenaar burgerlijke stand
Deel dit bericht met je vrienden!