zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Vrijwilligers zetten zich in voor bewoners De Markt en De Wieken

21 maart 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Vrijwilligers hebben zich zaterdag 19 maart ingezet voor de bewoners van Rivas-locaties woonzorgcentrum De Markt en verpleeghuis De Wieken in Papendrecht. Op deze locaties werden diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de nationale vrijwilligersdag NL Doet. Ook de burgemeester en wethouders hielpen een handje mee.

Muzikale bingo met burgemeester en wethouders
In woonzorgcentrum De Markt stond een muzikale bingo op het programma. 'Tijdens de bingo werden we ondersteund door burgemeester, wethouders en diverse gemeenteraadsleden', zegt Henk van Gemert, teamleider bij Rivas. 'De bewoners vonden het hartstikke leuk dat ze door hen opgehaald werden bij hun appartement.' De muzikale begeleiding tijdens de bingo was in handen van entertainer Kees Bos.

Naast de muzikale bingo werden de bewoners verrast met drie splinternieuwe marktkramen. Deze werden met steun van het Oranjefonds gemaakt door de hobbyclub Papendrecht. 'De marktkramen krijgen een mooie plek op onze locatie', voegt Van Gemert toe.

De bloemetjes buiten zetten
In verpleeghuis De Wieken werden de bloemetjes letterlijk buiten gezet. Vrijwilligers en bewoners zorgden ervoor dat de plantenbakken op het terras er weer kleurrijk uitzien. 'Met het voorjaar voor de deur maken we het terras alvast gereed', vertelt Nadja Punt, activiteitenbegeleider bij Rivas. 'Wanneer de bewoners straks weer buiten zitten, kunnen ze genieten van diverse bloemen en planten.'

Naast het voorjaarsklaar maken van het terras genoten de bewoners van een bingo. Punt: 'Voor veel bewoners is de bingo een favoriete activiteit. Dankzij de hulp die we kregen van de vrijwilligers konden we deze middag een extra bingo organiseren.'

Deel dit bericht met je vrienden!