Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

GIPS-project krijgt vrijwilligersprijs

22 maart 2011

PAPENDRECHT -Corina Heijstek van het GIPS-project mocht op 16 maart de vrijwilligersprijs van € 250,- in ontvangst nemen van wethouder Herman Nieuwstraten. Twaalf vrijwilligers zetten zich in om op basisscholen kinderen te laten ervaren hoe het is om een handicap te hebben. In 2009 startte Corina met dit project dat inmiddels  een groot succes is geworden.

GIPS staat voor Gehandicapten Informatie Project Scholen.  Onlangs bezocht het GIPS-project de Augustinus-school. De leerkrachten waren onder de indruk van de professionaliteit van de vrijwilligers.  Inmiddels komen ook aanvragen binnen van buiten Papendrecht en ook vrijwilligers komen uit verschillende plaatsen in de omgeving. Corina vertelt: “Mensen kijken anders naar me sinds ik gehandicapt ben. Je wordt in een hokje van afhankelijkheid gestopt, terwijl ik gewoon zelfstandig in een eengezinswoning woon. Door de vooruitgang in de me dische mogelijkheden en de toegenomen voorzieningen maken gehandicapten steeds meer deel uit van de samenleving. Maar de samenleving is daar nog niet klaar voor. Door het project hoop ik dat kinderen al jong leren dat op een gewone manier met gehandicapten om te gaan.”

Lees meer over:

vrijwilligers gips
Deel dit bericht met je vrienden!