dinsdag 24 november 2020

Alles over Papendrecht

Wethouder Koppenol bezoekt 'Chill-inn De Spil'

22 maart 2011

PAPENDRECHT -Sinds 30 november 2010 organiseren de jongerenwerkers van jeugdcentrum Interval twee keer per week een open inloop in De Spil. De open inloopavonden zijn bedoeld voor van 13 jaar en ouder. De Open Inloop is een nieuwe methodiek om jongeren, liefst in hun eigen wijk, een plek te geven om activiteiten te organiseren of gewoon te “chillen”.

Donderdagavond 17 maart bezocht wethouder Kees Koppenol (o.m. jongerenbeleid) de Chill-inn De Spil en sprak met enkele jongeren over hun ervaringen. ‘Bij de opening heb ik toegezegd dat we na een maand of drie zouden kijken of de werkwijze bijgesteld moet worden. Ik wilde dat graag uit hun eigen mond horen. Tot mijn genoegen zijn de jongeren die ik gesproken heb heel tevreden met wat de ‘Chill-inn De Spil’ hen kan bieden.  Zes maanden na de start van de Chill-inn evalueert de gemeente of we in deze vorm moeten doorgaan.’

Ook het wijkplatform Molenvliet/Wilgendonk toont  zich tevreden. De jongeren hebben aangegeven mee te willen denken over locaties in andere wijken en die eventueel mee op te zetten.

Deel dit bericht met je vrienden!