Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Les lokale geschiedenis in het gemeentehuis

8 april 2011

PAPENDRECHT - Dat geschiedenisles nóg leuker kan zijn als je je met de hele klas buiten het schoollokaal begeeft, bewees de gemeente Papendrecht in samenwerking met het Willem de Zwijgercollege en Stichting Dorpsbehoud in Papendrecht. Leerlingen van 2VWO maakten gretig gebruik van de uitnodiging voor een programma over de lokale geschiedenis. Aanleiding was het verschijnen van het boekje ‘Papendrechtse water-landers’.
In het gemeentehuis konden de leerlingen vragen stellen over de historische betekenis v an water in Papendrecht. De Stichting Dorpsbehoud vulde dat verder aan met markante wetenswaardigheden. De middag werd besteed aan het verwerken van de informatie uit het ochtendprogramma, wat beloond wordt met een cijfer voor het vak geschiedenis.
Het boekje Papendrechtse water-landers, deel 2 in de reeks Van heerlijkheid tot heden, geschreven door Marcel Sluijter, is in het gemeentehuis en in de Papendrechtse boekhandels te koop voor € 2,95.

Lees meer over:

school geschiedenis
Deel dit bericht met je vrienden!