donderdag 4 maart 2021

Alles over Papendrecht

Echtpaar Teun en Annie van der Graaff – de Waard 60 jaar getrouwd

12 april 2011

PAPENDRECHT - Op 10 april 2011 was het 60 jaar geleden dat Teun en Annie met elkaar in het huwelijk traden. Zij leerden elkaar kennen bij de firma R.S. Stokvis & Zn (denk aan het merk Erres) te Rotterdam.
Annie (1926), geboren en getogen Rotterdamse, doorliep de lagere school en de vormschool in Rotterdam-West. Hoewel het gezin even in Barendrecht heeft gewoond vanwege het werk van haar vader bij de Velo (aan de Oude Maas) konden ze Rotterdam niet missen en accepteerde vader de Waard de dagelijkse fietstocht, in de winter met carbid lantaarn.
 
Teun (1920) is afkomstig uit Bolnes. Echter, de binding met Papendrecht ontstond al vroeg, toen het gezin in 1927 voor enkele jaren daarheen verhuisde – aan de Hoogendijk – omdat vader van der Graaff aldaar de werf op een hoger plan moest brengen. De crisis verstoorde dit plan dermate, dat het gezin een aantal jaren later terugging naar Bolnes. Wel was inmiddels Teuns moeder (geb. van Rietschoten) overleden.
 
Na een aantal jaren verkering werd in 1951 het huwelijk gesloten en ging het jonge paar wonen in Slikkerveer, omdat daar nieuwe huizen beschikbaar kwamen.
Teun bleef werken bij R.S Stokvis en maakte daar een modelcarriere van jongste bediende tot directeur. Annie werd huisvrouw, de normale gang van zaken in die tijd. Er werden zes kinderen geboren, allen jongens.
Een serie overnames maakte in 1975 een eind aan Teuns carriere en hij besloot voor zichzelf te beginnen met een metaalbedrijf en huurde daartoe bedrijfsruimte – jawel – op het terrein van de Velo in Barendrecht.
 
Toen de kinderen het huis uit waren en de leeftijd een woordje mee ging spreken, verhuisde het stel in 1991 naar Huys De Merwede te Papendrecht. Daar genieten zij nu van hun oude dag, met de steun van hun kinderen en
(achttien) kleinkinderen, die allen (ook het gezin uit de VS is overgekomen) dit diamanten feest in de Elimkerk hebben meegevierd.
 

Foto: Baris Kerem

Lees meer over:

merwede graaff
Deel dit bericht met je vrienden!