Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek verliest nipt van Altena

8 mei 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - De opnieuw zeer jeugdige formatie van Drechtstreek – met drie A-junioren in de basis - leek in Nieuwendjjk op een overwinning af te stevenen na een zeer fraaie lob van Wesley Kiel in de vierde minuut. Toen Peter van de Merwe daar na gerommel in de Altena defensie ook nog de 0-2 aan toe voegde, leek het er op dat er weer eens gewonnen zou gaan worden. De mannen van Mari de Laat leken niet in goeden doen. Wellicht lag de oorzaak daarvoor in het feit dat het de afgelopen week bekend is geworden dat  de tuchtcommissie van de KNVB hen een fikse boete had opgelegd en dat er vijf punten in mindering worden gebracht wegens ongeregeldheden in de wedstrijd tegen GJS. Tijdens de eerste helft was Drechtstreek de betere ploeg met de meeste kansen. Toch wist Richard de Laat kort voor rust de 2-1 in te schieten en ging men rusten met een 1-2 tussenstand.

In de 58ste minuut was Ranil van Gastel goed voor de gelijkmaker. Altena werd sterker maar er bleven over en weer kansen ontstaan. Helaas voor Drechtstreek zag de scheidsrechter een handsbal van een Altena speler op de achterlijn over het hoofd en liep het een strafschop mis. In de 86ste minuut scoorde Remon Duijzer het winnende doelpunt en veroverde toch nog drie punten voor zijn ploeg en stond Drechtstreek toch nog met lege handen.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Meerkerk de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voordat het de week erop aan zal treden in de nacompetitie. Het zal dan waarschijnlijk uit spelen tegen Dinteloord.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!