woensdag 29 september 2021

Alles over Papendrecht

Drie kringkampioenen bij De Geul

16 mei 2011

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend werden in het nieuwe zwembad in Dordrecht de regionale kringkampioenschappen gezwommen. Per leeftijd komen hier bij de jongere zwemmers de beste 16 van de kring Rotterdam aan de start, bij de oudere leeftijdscategorieën starten slechts de beste 8 zwemmers. De wedstrijd wordt gezwommen in het 50 meterbad zodat er over het algemeen niet al te veel persoonlijke records gezwommen worden. Toch slaagden Tim van Heeswijk, Ben Muller, Yaro Roodenburg, Nick Molle en Anne-Fleur Baijens erin om een PR op de klokken te zetten. Alle nummers staan tijdens deze kampioenschappen op het programma en het doel van elke zwemmer is om de felbegeerde titel kringkampioen 2011 te bemachtigen. Drie Geul-zwemmers slaagden hierin. Op de loodzware 200 vlinder was het Ben Muller, categorie junioren 1, die de titel in de wacht sleepte en bovendien een mooi PR liet noteren, wat in een 50 meterbad een hele prestatie is.  In de categorie junioren 3 liet Jesse de Win op de 200 school de concurrentie ver achter zich en pakte zo de titel. Bij de heren was het Ivan van Omme, die op de 50 rug naar de titel zwom.

Naast deze drie eerste plaatsen waren er nog meer mooie resultaten voor de Geul. Bas van Middelkoop pakte het zilver op de 200 vlinder bij junioren 1. Thomas Verhoeven deed hetzelfde in de categorie junioren 2. Op de 400 vrij was er een mooie bronzen medaille voor Sabrina de Graaf in de categorie junioren 2. Ivan van Omme pakte het zilver op de 100 vrij bij de heren.
In de middagsessie zwom Jasper de Win, jeugd 2, op de 50 vrij en de 100 rug naar een mooie derde plaats. Max Muller tikte in de categorie junioren 3 als derde aan op de 100 rug en ook Ivan van Omme wist op de 100 rug heren beslag te leggen op de derde plaats.
De derde sessie leverde ook weer een aantal medailles op. Op de 200 wissel bij junioren 3 was er een mooie bronzen medaille voor Jesse de Win. Giovanni den Ouden en Jasper de Win maakten het in de categorie jeugd 2 erg spannend, uiteindelijk was het brons voor Giovanni en moest Jasper genoegen nemen met de vierde plaats. Op de 50 rug pakte Jesse de Win opnieuw brons, Jasper de Win zwom op deze afstand naar het zilver. Sabrina de Graaf zwom naar de derde plaats op de 100 vlinder.

Het slotstuk van de middag was de 4x100 vrij estafette voor heren. Het Geulteam had in Ivan van Omme slechts één echte herenzwemmer, Giovanni den Ouden en Jasper de Win zijn jeugdzwemmers en Tim Muller is nog juniorenzwemmer. Ondanks het feit dat het team dus nog heel jong is werd met een goed opgebouwde race overtuigend beslag gelegd op de derde plaats. Het verschil met de nummer twee was slecht één tiende seconde. 

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!