woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Scholieren Willem de Zwijger College aan de slag met verkeer

19 mei 2011

PAPENDRECHT - Het Willem de Zwijger College staat de komende twee dagen in het teken van verkeersveiligheid. Stichting TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, komt namelijk naar Papendrecht om met de leerlingen aan de slag te gaan met het onderwerp verkeersveiligheid. Op donderdag 19 mei vindt ‘RoadTrip’ plaats, een filmworkshop waarin leerlingen een verkeersongeluk gaan regisseren, acteren en filmen. Op vrijdag 20 mei komen de jongeren van TeamAlert terug voor een groot verkeersdebat en een project waarin leerlingen gaan theatersporten. Door de jongeren in hun creativiteit uit te dagen werkt TeamAlert op originele manier aan een positieve attitude ten opzichte van verkeersveiligheid.

Op donderdag 19 mei gaan de leerlingen aan de slag met ‘RoadTrip’. Ze bedenken met elkaar hoe een verkeersongeluk voorkomen had kunnen worden en herschrijven een script hierover. Vervolgens gaan ze dit scenario acteren, regisseren en filmen. De filmpjes kunnen ze later terugvinden op het internet.

Op vrijdag gaan de leerlingen van het Willem de Zwijger College opnieuw aan de slag met verkeersveiligheid. TeamAlert organiseert die dag uiteenlopende activiteiten om de leerlingen op aansprekende manier met het onderwerp aan de gang te zetten. Zo gaan de leerlingen tijdens ‘LaMaZien’ theatersporten zoals we dat kennen van bijvoorbeeld “de Lama’s”. Te midden van tulpen, grasmatten en boerderijdieren krijgen de scholieren allerlei humoristische opdrachten, zoals het bedenken van de tien slechtste smoezen om geen licht op je fiets te hebben, of het uitbeelden van emoties bij verschillende situaties die in het verkeer kunnen voorkomen. Ook vindt een groot verkeersdebat plaats genaamd ‘Kruispunt’. In het decor van een kruispunt gaan de leerlingen, te midden van verkeersborden, fietspaden en verkeerslichten, de discussie met elkaar aan. Na afloop van een aantal debatrondes over steeds een andere stelling, wordt een debatwinnaar aangewezen. Hij of zij gaat naar huis met de beker. Op deze manier worden de leerlingen op interactieve wijze uitgedaagd om na te denken over het verkeer en hun eigen gedrag daarin.

In totaal zullen zo’n 250 leerlingen bezig zijn met verkeersveiligheid.

Stichting TeamAlert

TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. Het verkeer is namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jongeren.


 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!