maandag 23 november 2020

Alles over Papendrecht

Welke Papendrechter verdient een lintje?

19 mei 2011

PAPENDRECHT - Papendrechters die zich voor anderen of de gemeente inzetten of een bijzondere prestatie met maatschappelijke betekenis leveren, verdienen een lintje. Kent u iemand die zich langdurig - minimaal 15 jaar- zonder eigen belang heeft ingezet voor de maatschappij en een voortrekkersrol vervult (of heeft vervuld), een voorbeeld is voor anderen, werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben of die zeer uitzonderlijke prestaties heeft verricht? Meld hem of haar dan (zo snel mogelijk) aan voor een Koninklijke Onderscheiding. Geef kandidaten zo snel mogelijk door, zodat er voldoende tijd is om het voorstel voor 1 juli in te dienen bij het Kapittel voor de Civiele Orde. Als u uw voorstel heeft ingediend bij de gemeente Papendrecht, brengt de burgemeester advies uit over uw voorstel. Als dit advies positief is, geeft hij ook een suggestie voor de soort en hoogte van de onderscheiding. Vervolgens oordeelt de Commissaris van de Koningin en stuurt het voorstel naar het Kapittel voor de Civiele Orde. Dit onafhankelijke college geeft een zwaarwegend advies aan de betrokken minister. Wanneer de minister positief beslist, wordt de onderscheiding bij Koninklijk Besluit verleend. De burgemeester informeert u over de uitkomst van het voorstel.

Wie iemand wil voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding kan voor meer informatie contact opnemen met mevrouw Stegeman, a.stegeman@papendrecht.nl.

 

 

Lees meer over:

lintje civiele orde
Deel dit bericht met je vrienden!