woensdag 21 april 2021

Alles over Papendrecht

Burgemeester lanceert jaarverslagen met noviteiten

19 mei 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT -Op de dag van de verantwoording, woensdag 18 mei, bracht de gemeente Papendrecht drie burgerjaarverslagen uit: een ‘gewone’ versie op papier, een speciale editie voor jongeren en een verrijkte digitale versie. Burgemeester De Bruin presenteerde ze na afloop van een debat tussen leerlingen van het Willem de Zwijgercollege en CSG De Lage Waard.

Het burgerjaarverslag verschijnt in Papendrecht voor de negende keer. In 2008 bracht Papendrecht als eerste gemeente een jaarverslag speciaal voor jongeren uit. Alle drie zijn uitgerust met moderne middelen. Zo bevat het papieren burgerjaarverslag een QR-code (quick response code, een soort barcode) die bij scannen met de telefoon direct naar de website voert van de burgemeester voor extra informatie én de digitale versie. Deze laatste bevat als noviteit een aanklikbare mindmap met highlights die het mogelijk maakt het jaarverslag snel te scannen op de gewenste informatie. Het jeugdja arverslag bevat onder meer een mindmap die het belang van debat voor onze democratie laat zien.

Traditioneel vond rond de verschijning van de jaarverslagen een debat plaats tussen leerlingen van De Lage Waard en het Willem de Zwijgercollege. Alhoewel beide teams veel waardering kregen voor het hoge niveau waarop werd gedebatteerd, werd het debat nipt gewonnen door de Willem de Zwijger.

Lees meer over:

burgemeester wethouders beleid
Deel dit bericht met je vrienden!