dinsdag 9 maart 2021

Alles over Papendrecht

Collectie De Rietgors op eigen website

20 mei 2011

PAPENDRECHT - Er is een nieuwe website in de lucht met daarop de 100 belangrijkste werken uit de collectie De Rietgors, die ook wel de collectie Luigies wordt genoemd.. De website is ontworpen en gebouwd door het Dordtse bedrijf Northsea Art Company.

De collectie bevat werken uit het impressionisme, het expressionisme en de naoorlogse moderne kunst, Het gaat om de collectie van het voormalige museum De Rietgors, dat in 2001 na diverse problemen in 2001 zijn deuren moest sluiten. Sinds enige jaren organiseert De Vereniging Vrienden van De Rietgors kleine exposities uit de collectie in de hal van het gemeentehuis.

De collectie wordt beheerd door de gemeente en is onderwerp van een kort geding, zie link onder voor meer info.

Tot deze collectie behoren vertegenwoordigers van de Haagse School (Isaäc Israels, Floris Arntzenius), de Hollandse expressionisten (Jan Sluyters, Kees van Dongen), Cobra (Karel Appel, Lucebert, Corneille) en na-Cobra (Theo Kuijpers, Thomas van der Linden).

 

De website is te bekijken www.museumderietgors.nl

Lees meer over:

website de rietgors museum.kunst
Deel dit bericht met je vrienden!