Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

VV Drechtstreek heeft nog kans op promotie

23 mei 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Na de krappe 3-2 nederlaag bij Dinteloord is Drechtstreek zeker nog niet uitgeschakeld voor de volgende ronde van de nacompetitie. Op basis van het getoonde spel kan het komende zaterdag nog behoorlijk spannend worden op Sportpark Oostpolder want Drechtstreek maakte voetballend een betere indruk dan Dinteloord. Al in de eerste minuut van de wedstrijd liet Dinteloord een voorbeeld zien van wat later hun sterke kant bleek te zijn: een lange bal over het middenveld heen naar voren waar twee razendsnelle spitsen klaar staan om het werk af te maken. Kort daarna was er een kans voor Drechtstreek maar een bal van Erwin van der Heiden landde op de lat en ook in de rebound kreeg Ricardo Heerebrand zijn fraaie omhaal er niet in.

In de 17e minuut was het Fane Mensah die de bal in de uiterste hoek schoot na een wat onbesuisde trap van een Drechtstreek verdediger. Zo’n tien munten later kreeg Danny Verhoeven – de topscorer van Dinteloord – zijn eerste kans en schoot de 2-0 in na opnieuw niet al te sterk optreden van de Drechtstreek defensie. Weer tien minuten later maakte Ricardo Heerebrand handig gebruik van een misverstand in de achterhoede van Dinteloord en bracht de stand op 2-1. Kort daarop sloeg Danny Verhoeven opnieuw toe en ging men de rust in met een 3-1 stand.

Kort na rust kon Drechtstreek het betere veldspel al snel omzetten in nog een doelpunt van Ricardo Heerebrand maar verder dan 2-3 kwam men niet. Dinteloord wist de voorsprong gedurende de rest van de wedstrijd vast te houden, al had het moeite om het  hoge tempo van Drechtstreek bij te houden. Het slaagde er wel in het tempo uit de wedstrijd te halen en het snellere spel van Drechtstreek te ontregelen. Door blessures en andere valpartijen was de Zeeuwse scheidsrechter Matthijs Jobse genoodzaakt om de tweede helft maar liefst 12 minuten langer te laten duren.

In de andere poule van de nacompetitie eindigde de wedstrijd tussen Terneuzense Boys en Sliedrecht in een 0-0 eindstand. Komende zaterdag volgen de returns in Sliedrecht en Papendrecht. Dan moeten ook de beslissingen vallen over wie er door gaan naar de volgende ronde. Indien na het spelen van de returnwedstrijd nog geen beslissing is gevallen door middel van wedstrijdpunten, is het doelsaldo van de twee wedstrijden beslissend. Is dit ook gelijk, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!