Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek naar finale nacompetitie

29 mei 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - In de returnwedstrijd tegen Dinteloord heeft Drechtstreek zich via een 4-1 overwinning geplaatst voor de laatste ronde in de strijd om promotie naar de eerste klasse. Omdat Sliedrecht zich door een 2-0 overwinning op Terneuzense Boys ook plaatste, zullen de onderlinge wedstrijden op donderdag 2 en zaterdag 4 juni moeten uitwijzen welke van de twee streekgenoten er promoveert. Vooraf was er natuurlijk al de wens dat een streekduel de beslissing zou moeten brengen en dit scenario is dan nu ook werkelijkheid geworden.

In de wedstrijd tegen Dinteloord was het Ricardo Heerebrand die namens Drechtstreek al in de 13e minuut een fraaie voorzet van John den Dunnen achter invaller doelman Henk de Graaf van Dinteloord wist te koppen. Drie minuten later was hij de keeper opnieuw te snel af en scoorde hij zijn tweede doelpunt. In de 32ste minuut maakte Heerebrand handig gebruik van een misverstand in de Dinteloord verdediging en tikte hij zijn derde van de middag in. Drechtstreek leek met deze ruime voorsprong op rozen te zitten maar toen lukte het Christopher Mangelaars om een tegengoal te maken na een wat ongelukkige ingreep van doelman Laurens Rotman. Hierdoor bleef de spanning behoorlijk in de wedstrijd zitten want bij één tegengoal extra zou de wedstrijd moeten worden beslist via strafschoppen.

Na de rust viel Drechtstreek aanvankelijk wat terug en kreeg Dinteloord enkele kansen, maar in de 79ste minuut maakte Peter van de Merwe aan alle onzekerheid een einde door een perfect voorgelegde bal van René Kunst simpel in te tikken en de eindstand op 4-1 te bepalen. Coach Jan kroos was na afloop erg blij met het resultaat: “We waren - net als vorige week - de beter voetballende ploeg maar toen verloren we ook. Ik was dus erg blij met de verlossende 4-1, want toen wist ik zeker dat we een leuke week tegemoet gaan met twee wedstrijden tegen Sliedrecht. Mooier kunnen we het ons bijna niet wensen”. 

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!