dinsdag 24 november 2020

Alles over Papendrecht

Roy Hoornweg loopt EK<23 limiet op de 5000 meter

30 mei 2011

PAPENDRECHT - Tijdens de Nijmegen Global Athletics heeft Passaat atleet Roy Hoornweg op de 5000 meter de limiet gelopen voor de Europese Kampioenschappen voor atleten onder de 23 jaar die van 14 tot 17 juli gehouden worden in Ostrava (Tjechië). 
Na een goed trainingskamp in Portugal was deze wedstrijd door zijn trainer Addy Ruiter geselecteerd om een poging te wagen om de limiet voor de 5 km te halen. Een eerste indicatie dat de vorm goed was leverde Roy al in Zwijndrecht tijdens de Verkerkloop waar hij gecontroleerd de 5000 meter wist te winnen in een tijd van 14.46 min. Voor de buitenstaanders een snelle tijd, voor Roy een goede trainingsloop.

De limiet die gelopen moest worden was 14.08 wat al 6 seconden onder zijn vorige PR lag van 14:14 min. De omstandigheden waren optimaal volgens Roy. “ de wind die er was werkte meer in mijn voordeel door de bomen rond het sportpark. Ik had het geluk dat er 2 hazen mee liepen die ook voor mijn schema ideaal waren. Ik kon vanaf het begin het tempo goed volgen en kwam in een heerlijke loopflow. De speaker had snel door dat ik de limiet kon halen waardoor ook het volop aanwezige publiek achter mij ging staan. Het leek wel een heerlijke thuiswedstrijd zoals het ook altijd bij Passaat voelt. De eerste 2 kilometer gingen super hard want we kwamen door in 5:31 min. Tot de 3 km kon ik het tempo goed vasthouden. Bij de 3500 meter liepen mijn benen vol. Bij de 4200 meter schreeuwde Addy dat ik moest aanhaken en dan onder de 14 minuten kon lopen. Daar had ik alleen maar van kunnen dromen en gaf mij de laatste kracht om inderdaad aan te haken. Het resultaat 13.58.59”.

Hiermee presteerde Roy om 16 seconden van zijn PR af te halen en plaatste hij zich met glans voor de EK<23. Over drie weken doet Roy ook een limiet poging in Wageningen op de 10 Km. Hier moet hij dan 29.55 min lopen wat eigenlijk geen probleem mag zijn als je deze 5 Km tijd als uitgangspunt neemt. 

Tijdens deze wedstrijd probeerde Bart van Nunen de limiet op de 1500 meter voor de EYOF te halen. Hij liep een persoonlijk record 4:01:67 min, maar kwam een kleine seconde te kort voor de limiet. Ondanks het missen van de limiet een uitstekende prestatie aangezien hij een eerstejaars B junior is. De komende weken zal Bart nogmaals proberen zich te plaatsen voor de europese kampioenschappen voor B-junioren.

Lees meer over:

passaat
Deel dit bericht met je vrienden!