dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Nationale Rekendag op OBS De Viermaster

30 mei 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Afgelopen woensdag 25 mei hield OBS De Viermaster de jaarlijkse Grote Rekendag. De Grote Rekendag stond in het teken van het redeneren en combineren. Van groep 1 tot en met 8 werd er enthousiast gewerkt aan de opdrachten. De leerlingen leerden door te doen. De moeilijkste reken en wiskunde opdrachten werden zo opgelost. De leerlingen gingen ook naar buiten om van alles op te meten. Hoeveel kan er in een vuilcontainer? Hoe groot is het schoolplein? Hoeveel liter water past er in een aquarium? Wie komt er verder met zijn stappen: de kikker of de reus? Alles werd uitgeprobeerd om het antwoord te vinden. 'Dit is echt leuk!' zei één van de leerlingen uit groep 7.

Een kwart miljoen leerlingen van zo’n 1000 basisscholen in Nederland en Vlaanderen deden voor de negende keer mee aan de Grote Rekendag. De Grote Rekendag wordt georganiseerd door Het Freudenthal Instituut. Het instituut wil met de uitdagende activiteiten leerlingen en leerkrachten laten zien dat rekenen en wiskunde echt leuk kan zijn. Daar zijn ze volgens de leerlingen en leerkrachten van De Viermaster heel goed in geslaagd! Volgend jaar weer!

Lees meer over:

obs de viermaster
Deel dit bericht met je vrienden!