PKC wint streekderby tegen Deetos

30 mei 2011

PAPENDRECHT - PKC speelde op zaterdag 28 mei in Dordrecht de immer beladen streekderby tegen nummer 2 Deetos.
Direct na het beginsignaal was het al 0-1, wat binnen tien minuten werd uitgebouwd tot een 0-3 voorsprong. Dit verschil van drie werd in de eerste helft langzaam uitgebreid naar vier, vijf en bij rust zes doelpunten verschil: ruststand: 4-10.
En PKC ging ook in de tweede helft vrolijk door: het verschil werd zeven, acht, negen en zelfs tien doelpunten (6-16) na een goede eerste tien minuten.

De overwinning was daarmee wel in the pocket, wat Jan de Jager en Ben Crum de gelegenheid gaf om enkele spelers (preventief) te wisselen en overbelasting zoveel mogelijk te voorkomen.
DeetosSnel kon in de slotfase de stand nog iets draaglijker maken, maar bleef op verre afstand. Eindstand: 12-18.

PKC ligt daarmee nog steeds op koers voor de kruisfinale: met nog twee wedstrijden te spelen staat het gelijk in punten met DeetosSnel op de tweede plaats, zij het met een wedstrijd minder gespeeld.
De beslissingen gaan komende week vallen. Donderdag (Hemelvaartdag) wacht de uitwedstrijd tegen koploper TOP en zaterdag staan PKC en Dalto tegenover elkaar op de Oostpolder.

Al met al ondanks het slechte weer een succesvolle zaterdag voor PKC.