zondag 29 november 2020

Alles over Papendrecht

Verborgen Japanse tuin op de historische dijk van Papendrecht

1 juni 2011

PAPENDRECHT -Tussen de historische lintbebouwing in Papendrecht bevindt zich een plek die maar weinigen weten te vinden. Een plek met sfeer en rust. Een gigantische tuin van 1800m2 gebaseerd op elementen vanuit het verre oosten en Japan. Met prachtige waterpartijen, koi karpers, gevormde bomen en een schitterende orangerie met daarin een uitstalling van diverse oosterse woonaccessoires.

Jaren is er aan de tuin gewerkt door de eigenaar Fred Remeijsen. En nog steeds is hij regelmatig dingen aan het veranderen en aan het verplaatsen. Als decorateur/etaleur weet Fred de juiste sfeer neer te zetten met de juiste elementen. “De tuin geeft mij rust en er in werken geeft plezier. Ik hoop dat de mensen net zoveel plezier er aan beleven als ze de tuin bezoeken.”

In de orangerie staan oosterse woonaccessoires uitgestald met o.a. een zeer uiteenlopend assortiment Boeddha beelden vervaardigd uit diverse materialen zoals teak, steen en brons in diverse prijsklassen.

Fred helpt nog een misverstand de wereld uit: “Een gekregen Boeddha geeft geluk omdat het gebaar van het geven het beeld waarde toekent. Jezelf een Boeddha beeld cadeau doen is geen probleem. Het verhaal dat dit ongeluk zou brengen is een westers fabeltje om het allemaal wat spannender te maken. De Boeddha staat wat mij betreft voor alleen maar goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het erg vreemd als je, door iets moois voor jezelf te kopen, het ongeluk op jezelf af zou roepen”.

Iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur is de tuin aan het Westeind 132 geopend voor publiek. Voor meer informatie, zie www.boeddhaenbonsai.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!