Speedo Finales voor Geulzwemmers

07 juni 2011

PAPENDRECHT -Afgelopen weekend werden in het zwembad in Dordrecht de Speedo Finales gezwommen. Bij deze wedstrijd komen alleen de minioren aan de start, dit zijn de jongste zwemmers en zwemsters tot 12 jaar, en per nummer mogen de snelste 24 zwemmers van de kring Rotterdam starten. Het is dus al een mooie prestatie als je bij deze wedstrijd mag starten.

Voor de Geul hadden Esmée Roodenburg, Dané van Wijngaarden, Sam IJzerman, Chinouk Tschan, Kirana Hoogenbosch, Daan Wesdorp, René Verhagen, Tijmen Snier en Kevin Tittel zich voor één of meer afstanden weten te plaatsen.

Esmée Roodenburg was heel succesvol in de categorie meisjes minioren 4. Op de 100 vrij wist ze in een mooi PR de zilveren medaille te veroveren en op de 100 school pakte ze, eveneens in een PR, het brons. Dané van Wijngaarden zwom vijf afstanden en slaagde erin om vier PR’s op de klokken te zetten. Haar hoogste notering haalde ze op de 50 vlinder met een vijfde plaats. Sam IJzerman wist drie keer haar tijd te verbeteren.

Chinouk Tschan startte in de categorie meisjes minioren 5 twee keer en zette ook twee PR’s op de klokken. Kirana Hoogenbosch haalde een 19e plaats op de 400 vrij.

Bij de jongens in de categorie minioren 5 kwam René Verhagen twee keer aan de start en beide keren wist hij zijn tijd te verbeteren. Tijmen Snier zwom één afstand en zette hier een PR op de klokken. Ook Daan Wesdorp startte één keer, op de zware 200 wissel, en wist zich hier behoorlijk te verbeteren.

In de categorie jongens minioren 6 startte Kevin Tittel op vijf afstanden, op vier daarvan wist hij een PR te zwemmen. Zijn hoogste notering was een vijftiende plaats op de 400 vrij.