zondag 29 november 2020

Alles over Papendrecht

Onduidelijke verkeerssituatie kruising Edisonweg / Hoogendijk zorgt voor wantoestanden

7 juni 2011

PAPENDRECHT -Dagelijks gebeurt het meer dan eens; Automobilisten die denken dat je de Hoogendijk vanaf de Edisonweg in kunt rijden om zo op het verder gelegen industrieterrein aan te komen. Er staat wel een afscheiding, maar deze is niet geheel dicht. Er kan in principe een auto doorheen. Ook staat er een wit bord met een rode rand, maar dit staat pal op de Edisonweg, waardoor verkeer vanuit de richting Alblasserdam dit bord nooit kan zien. Tijd om het bord eens wat terug te plaatsen misschien?

Deze vrachtwagenchauffeur maakte het wel heel bond. Eerst hield hij het verkeer op de Edisonweg zo lang op, dat automobilisten via de busbaan hem gingen passeren (hetgeen natuurlijk ook niet mag), vervolgens reed hij achteruit op deze 80-kilometerweg(!) om zo via het fietspad op de Hoogendijk te komen (hij past namelijk niet met zijn combinatie door de “afscheiding” heen.

Vervolgens rijdt de vrachtwagenchauffeur de gehele Hoogendijk af om tot de ontdekking te komen dat er zich daar een afscheiding bevindt en hij van hieruit niet op het Nieuwland Parc kan komen. Hij rijdt met zijn vrachtauto de gehele Hoogendijk achteruit weer af, wat levensgevaarlijk is voor fietsers die daar rijden. Dan zet hij zijn combinatie achteruit op het fietspad naast de Edisonweg, met de rijrichting van de fietsers aldaar neer. Tot twee keer toe stapt hij uit zijn cabine om poolshoogte te nemen. Uiteindelijk rijdt hij pas weer de weg op richting Alblasserdam.

Dit soort taferelen spelen zich dagelijks vele malen af op deze toch wel gevaarlijke weg, waar men 80 kilometer per uur mag en veel fietsers rijden.

De gemeente zou met gemak het bord 'verboden in te rijden' zo'n 10 meter naar achteren kunnen plaatsen, naast de afscheiding. Dat zou veel gevaarlijke situaties kunnen schelen.

 Verhaal & foto's ingezonden door een lezer van Papendrecht.net

Deel dit bericht met je vrienden!