Acht Geul zwemmers op NJK

20 juni 2011 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend was het de beurt aan de juniorenzwemmers van heel Nederland: in Dordrecht werden de Nationale Junioren Kampioenschappen zwemmen gehouden. De wedstrijd werd gezwommen in het 50 meterbad en de snelste junioren van Nederland kwamen aan de start. De KNZB hanteerde voor dit kampioenschap oplopende limieten d.w.z. dat de limieten vanaf junioren 1 tot aan junioren 4 steeds strenger worden met als gevolg dat er in de categorie junioren 1 soms meer dan 100 zwemmers aan de start kwamen op een bepaalde afstand terwijl er in de categorie junioren 4 meestal maar 24 tot 32 zwemmers startten. Op bepaalde nummers hadden zoveel zwemmers aan de limiet voldaan dat de KNZB noodgedwongen moest besluiten met een maximum aantal inschrijvingen te gaan werken. Dit betekende dat een zwemmer soms wel aan de limiet had voldaan maar toch niet mocht starten.

Voor de Geul hadden 8 zwemmers aan één of meer limieten voldaan en gelukkig mochten zij ook allemaal echt starten.
In de categorie meisjes junioren 2 kwam Sabrina de Graaf 8 keer aan de start. Zij slaagde erin op een aantal nummers een PR in het 50 meterbad te zwemmen en haar beste noteringen haalde ze op de 100 vlinder, met een 25e plaats, en de 400 wissel, met een 23e plaats.
Bij de jongens junioren 1 had de Geul maar liefst drie deelnemers. Bas van Middelkoop startte op de 50 vrij, met een mooie 31e plaats, en de 100 vrij en zette op beide afstanden een PR in het 50 meterbad op de klokken. Max Muller kwam 4 keer aan de start, zijn beste klassering was een 32e plaats op de 100 rug en hij zwom op twee afstanden een PR in het 50 meterbad. Ben Muller zwom eveneens vier nummers en maakte vooral indruk met een PR van 10 seconden op de 400 vrij. Ook op de 100 vrij zwom hij een mooi PR en zijn 26e plaats op deze afstand en de 24e plaats op de 50 vrij mochten er zijn.

In de categorie jongens junioren 2 zwom Yaro Roodenburg een mooi PR op de 100 vrij. Thomas Verhoeven kwam drie keer aan de start, zijn beste notering was een 56e plaats op de 50 vrij.

Jesse de Win startte in de categorie jongens junioren 3 zeven keer. Zijn beste prestatie leverde hij op de 200 wissel en de 100 rug: op beide afstanden eindigde hij op de 23e plaats.

Tim Muller deed voor het laatst mee aan de junioren kampioenschappen, hij zwemt in de categorie jongens  junioren 4 en moest dus aan strenge limieten voldoen. Hij had zich geplaatst voor de 50 vrij en de 100 vrij, zijn beste resultaat was een 36e plaats op de 50 vrij.