Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Mooie opkomst bij 42e Nationale Zwem4daagse

21 juni 2011

PAPENDRECHT - Van dinsdag 14 juni t/m vrijdag 24 juni 2011 werd in het buitenbad van zwembad De Hooght te Papendrecht de Nationale Zwem4daagse gehouden.
Vier avonden lang zwommen de deelnemers de door hen gekozen afstand en sponsorden hiermee Kika, Kinderen Kankervrij.
     
De formule van de Zwem4daagse is eenvoudig. Iedere deelnemer zwemt dagelijks 250 of 500 meter. Na 4 dagen heb je dan een afstand van 1 of 2 kilometer afgelegd. Deze sportieve prestatie wordt voor alle deelnemers beloond met een medaille. Traditioneel  werd de zwemvierdaagse weer afgesloten met het “muntjes duiken” gesponsord  door Alex Sterk van Sterk Horeca, de exploitant van  o.a. De Kiosk in het zwembad.

Al sinds 1969 wordt door de KNZB ieder jaar de Nationale Zwem4daagse georganiseerd. Doel van de Nationale Zwem4daagse is het zwemmen aantrekkelijker te maken voor iedereen die niet direct bij een vereniging betrokken is, maar toch graag op een recreatieve wijze wil zwemmen.

Vast onderdeel van de Nationale Zwem4daagse is het sponsorzwemmen voor een goed doel.
Onder het motto “Alle baantjes tellen mee!” gaat het sponsorgeld van de Zwem4daagse dit jaar naar KiKa. Wat doet KiKa? KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.
Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.
De opbrengst in Papendrecht voor dit goede doel bedroeg € 401,10
  
Bij deze editie van de Zwem4daagse was de opkomst met 307 deelnemers iets lager dan vorig jaar, hetgeen voornamelijk te wijten was aan het mindere weer. Het startschot werd dit jaar gegeven door een enthousiaste Heidy van Dam, Sportconsulente van de Gemeente Papendrecht.

Naast de medailles, kregen ook nog een drietal personen te weten; Naomi Middel, Sanna Beenhakker en Esther Hogenvorst een gratis zwemabonnement voor volgend jaar uitgereikt vanwege de 100ste, 200ste en 300ste inschrijving . Bovendien werden er nog een aantal cadeaus overhandigt aan oa de jongste deelneemster, Nienke van Heeswijk, de oudste deelnemer, Pleun van Gurp.
Eén deelnemers deed dit jaar voor maar liefst de 21e keer mee, De heer A.J. van Es. 

Zwemvereniging De Geul kan terugzien op een zeer geslaagde Zwem4daagse.
 

Lees meer over:

De Geul zwem4daagse
Deel dit bericht met je vrienden!