Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Geul zwemmers starten op NK Sprint

27 juni 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Het laatste nationale evenement van het zwemseizoen is altijd het NK Sprint. Tijdens deze wedstrijd worden alle 50 meternummers gezwommen plus de 100 wissel. Ook staan er voor dames, heren en meisjes en jongens jeugd een 4x50 vrij en een 4x50 wissel estafette op het programma. Dit jaar werd het NK Sprint gehouden in het 25 meterbad in Emmen.

Voor de Geul had Jasper de Win zich geplaatst voor de 50 vrij en de 50 vlinder in de categorie jongens jeugd. Op de 50 vlinder zwom hij in een mooi PR naar de 16e plaats in het jeugdklassement en op de 50 vrij slaagde hij erin om een halve seconde van zijn inschrijftijd af te halen en zich naar een prachtige 10e plaats te zwemmen. In het overall klassement op de 50 vlinder steeg hij 8 plaatsen, de 50 vrij leverde hem een stijging van maar liefst 20 plaatsen op.

Ook Tim Muller, zwemmend in de categorie junioren 4, mocht starten op de 50 vrij bij de jeugd en haalde hier een keurige 50e plaats.
Het jeugdestafetteteam bestaande uit Thomas Verhoeven, Jesse de Win, Tim Muller en Jasper de Win leverde een prima prestatie op de 4x50 vrij: ze doken 1,5 seconde onder hun inschrijftijd en eindigden op een keurige 23e plaats, een plaats hoger dan hun inschrijfpositie.
Geen geringe prestatie omdat alleen Jasper in de categorie jeugd zwemt, de overige jongens zijn nog juniorenzwemmers.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!