dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Verpleeghuis De Wieken ontvangt Planetree Label

11 augustus 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT - Verpleeghuis De Wieken, onderdeel van Rivas Zorggroep, heeft het Planetree Label ontvangen. Dit een internationale erkenning dat de bewoners en hun familie en naasten kunnen rekenen op mensgerichte zorg. De wensen en behoeften staan daarbij centraal en de zorg passen we daarop aan. Bewoners van bijvoorbeeld De Wieken wonen in De Wieken en de medewerkers komen langs voor de zorg. Om een voorbeeld te noemen: een meneer slaapt graag uit. Rond half tien krijgt hij ontbijt op bed. Dat deed hij vroeger thuis al en dat kan dus ook wanneer deze meneer in een locatie van Rivas komt wonen. Dat is een klein voorbeeld van Planetree.

Vorig jaar ontving Rivas al het label voor verpleeghuis Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam en De Merlinge in Arkel. Samen met een woonlocatie van Zorggroep Almere was dit een internationale primeur, omdat tot vorig jaar de Planetree Labels alleen werden toegekend aan ziekenhuizen.

Dit jaar krijgen bij Rivas drie locaties het label:
- Verpleeghuis De Wieken in Papendrecht
- Verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam
- De Vijverhof in Nieuwpoort

Netty Kros legt uit:”Het Planetree-concept waarmee binnen Rivas wordt gewerkt wordt in meerdere landen toegepast. Het wordt daar voornamelijk toegepast op de ziekenhuis en nu heeft Nederland en daarmee Rivas een vertaling gemaakt naar de verpleeghuizen. Binnen onze hele organisatie wordt gewerkt volgens de principes van Planetree die wij hebben onderverdeeld in tien componenten, zodat alle onderdelen van het welzijn van een bewoner van een woonlocatie, een client van de thuiszorg of een patient van het ziekenhuis onder de aandacht komen en blijven”.

Lees meer over:

verpleeghuis De Wieken
Deel dit bericht met je vrienden!