Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Ingezonden brief: "Waarom Marktplein autovrij maken?"

19 augustus 2011 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Ingezonden brief door Teun Boer:

"Naar aanleiding van de bekendmaking dat het Marktplein volledig autovrij wordt, wilde ik graag een kritische noot plaatsen.

De gemeente Papendrecht heeft dus besloten om het Marktplein te herinrichten als “huiskamer” van Papendrecht. Nu dan wat verstaat de gemeente met het begrip “huiskamer”? Nog meer activiteiten, in een omgeving waar veelal ouderen gehuisvest zijn? Is het dan zo dat er vijf dagen in de week markt is? Of ??  wat wil de gemeente nou werkelijk.

Waarom moet deze ideale parkeerplek nu uit het centrum verdwijnen, of moet dit plekje ook een commerciële melkkoe van onze gemeente worden. Meer verhuur van standplaatsen, is immers meer inkomsten. Hoe kan het dat er volop geïnvesteerd wordt in de middenstand, en tegelijkertijd deze middenstand de parkeergelegenheid wordt afgenomen.
Kortom allerlei vragen vanuit de burgers van ons dorp. Echter durven er weinigen te spreken.

Persoonlijk denk ik wel een hele belangrijke reden te geven, waarom de Markt als parkeerplek verdwijnt…. Bent u de laatste tijd wel eens in de parkeergarages geweest? Nee, moet u eens doen er is daar parkeerplek zat. En ja, bent u er recent nog geweest…. Er was plek zat toch, maar de prijzen lijken zowat wel stads.

Gemeente Papendrecht, als u uw burgers wilt motiveren om de auto’s in de parkeergarages te parkeren, zorg dan dat de prijzen billijk worden. Zoals mijn grootouders vroeger al zeiden… beter 4 maal een kwartje dan 1 maal een gulden. Een rekensom ga ik niet maken, daar hebben we hele wijze bestuurders voor. Dus meneer Richard Korteland reken eens uit wat het oplevert als alle parkeerplekken in de garages bezet zijn tegen een tarief van € 0,50 per uur. Terwijl er met de huidige tarieven slechts een kwart bezet is. Als deze som gemaakt is, dan zou ik wel eens willen weten of de noodzaak van het autovrij maken van de Markt nog zoveel prioriteit heeft.

Wij wonen in Papendrecht
En alles is hier echt
We zijn een kleine stad gelijk
(laten we het dan ook klein en fijn houden)"

Was getekend,
Teun Boer

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!