Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Vrijwilligersprijs voor De Zonnebloem

19 augustus 2011 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op 18 augustus ontving voorzitter Geert Rijkelijkhuizen van speeltuinvereniging De Zonnebloem de maandelijkse vrijwilligersprijs uit handen van wethouder Herman Nieuwstraten.

De naam ‘speeltuinvereniging’ is wellicht misleidend, zeker als op een zonnige dag veel kinderen en hun moeders in de speeltuin genieten van de zon, de speeltoestellen en het terras. Speeltuinvereniging De Zonnebloem is met haar meer dan 70 vrijwilligers veel meer. Zomer en winter worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Wethouder Nieuwstraten prees de vereniging omdat zij op deze manier bijdraagt aan de samenhang in de wijk.

In totaal zijn 350 gezinnen lid van de Zonnebloem. De vereniging heeft weinig moeite om vrijwilligers te vinden. Vrijwilligers krijgen veel ruimte om mee te denken en te organiseren aan de activiteiten, bijvoorbeeld bij de organisatie van de rommelmarkt, de avondvierdaagse en binnenkort weer het kampeerweekend in Loon op Zand, waar iedereen erg naar uitkijkt.

Deel dit bericht met je vrienden!