Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Hondenbezitters weer in gesprek met gemeente

8 september 2011 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Hetty Riet uit Papendrecht voert nog altijd actie tegen het huidige hondenbeleid van de gemeente Papendrecht.
Begin juli heeft ze met een aantal andere hondenbezitters een gesprek gehad met een ambtenaar van de gemeente Papendrecht. Het gesprek zorgde voor meer begrip en duidelijkheid, maar een aantal vragen bleven onbeantwoord.

Daarom heeft ze gevraagd om een vervolggesprek en ditmaal met wethouder Kees Koppenol op maandag 3 oktober van 4 tot 5 uur.

Hetty Riet legt uit:" Wij proberen zoveel mensen te krijgen die ons steunen en komen bij het gemeentehuis of op de markt liefst met honden. Wij willen meer wandelgebieden waar de hond los mag lopen.

Ik heb van staatsbosbeheer gehoord dat er in Groningen, Friesland en Drente honden doordeweeks in het park los mogen lopen en in het weekend aan de lijn moeten. Dit is een proef voor een half jaar. Wel moet de poep opgeruimd worden, waar wij dus ook voor zijn.
Dit soepeler beleid willen wij ook meenemen in het gesprek.

Verder hebben we nog een paar bezwaren. In het gesprek van julli is toegezegd om meer afvalbakken te plaatsen in de wijk Westpolder, maar deze zijn nog altijd niet geplaatst.
In het Noordhoekse Wiel racen fietsers en bromfietsers, wat ook niet mag.
Verder ligt er heel veel zwerfvuil. En wij hebben foto's gemaakt van vissers die gewoon met de auto in het park Noordhoekse Wiel komen!
Wie wil er mee om te praten over een soepeler hondenbeleid?"

U kunt zich bij Hetty aanmelden via hriet@telfort.nl

Zie ook:

Lees meer over:

noordhoekse wiel hondenbeleid
Deel dit bericht met je vrienden!