Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Papendrecht onderdeel van groen-recreatieve zone

16 september 2011 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - In augustus 2011 zijn werkzaamheden gestart aan de Tiendzone en de Noordrand in de Papendrechtse wijk Oostpolder. Dit mogen op het eerste gezicht reguliere werkzaamheden lijken, maar schijn bedriegt. De Tiendzone en de Noordrand vormen, samen met de Matenasche Scheidkade en het Land van Matena, onderdelen van een bijzonder plan. Een plan om de groen-blauwe kwaliteiten van het landschap te versterken, om ruimte te creëren voor (groene) recreatie.

Dit project benadrukt maar weer eens de prachtige ligging van Papendrecht: op het snijvlak van stedelijk gebied (Drechtsteden en Rotterdam) en de uitgestrekte natuur van Alblasserwaard en het Groene Hart. Het zal fysieke barrières als rijksweg A15 en de Betuweroute ‘verzachten’ en het recreatief gebruik op lokale en regionale schaal stimuleren.
Het totale project wordt mogelijk gemaakt door medefinanciering van De Drechtsteden en het ‘Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie’ (EFRO).

Deel dit bericht met je vrienden!