dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Prima start van schakers

29 september 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - De schakers van Papendrecht/Alblasserdam zijn het seizoen sterk begonnen met een 5-3 zege op Charlois Europoort.
Met drie spelers in de gelederen die vorig jaar nog in het tweede team uitkwamen, werd met enige twijfel aan de wedstrijd begonnen. Dat leek te worden bevestigd door snel verlies van Dirk Dooren. Teus Punt boekte echter een zeer overtuigende zege. Jo Pattinama speelde remise, maar Gerrit de Jong gaf op toen hij een paard cadeau gaf aan zijn tegenstander.

In de laatste vier partijen van de avond werd de achterstand weggewerkt. Op de topborden zorgden Meinte Smink en Kees Brinkman voor twee volle punten. Philip Kraaiveld kon remise uit het vuur slepen, waarna Hans van de Beukel de zege veiligstelde door een aanvankelijk slechte stelling heel knap om te buigen tot winst.

Lees meer over:

schaken schaakclub
Deel dit bericht met je vrienden!