maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Hoogste punt Apollo hotel en Palaestra bereikt

29 september 2011

PAPENDRECHT - Het is altijd een bijzonder moment tijdens een bouwproject: het hoogste punt bereiken. Afgelopen donderdag, 29 september 2011, was het zover voor het nieuwe hotel aan de Lange Tiendweg. Al was er geen sprake van “pannenbier” (vieren dat de eerste dakpannen gelegd worden), er is reden genoeg om stil te staan bij dit bouwmoment. Het Apollo hotel Papendrecht maakt namelijk deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling waar verschillende partijen bij betrokken zijn.


Hans Meurs van Van Bouw (rechts op foto) spreekt de aanwezigen toe.

De vlag werd gehesen: het hoogste punt wordt gevierd!
 

Sport centraal
Sportwethouder Kees Koppenol blikt terug: “Het begon allemaal met een visie, die de gemeente Papendrecht kort samenvat als “sport centraal”. Deze visie wordt nu gerealiseerd met de bouw van een sportcentrum op een centrale plek, die makkelijk bereikbaar is. De eerste stap in het bouwproces, om ruimte te maken voor dit centrum, is het verplaatsen van het huidige hotel aan de Lange Tiendweg in Papendrecht.”

Van en voor Papendrechters én omwonenden
De gemeente Papendrecht vindt het belangrijk dat het sportcentrum een wezenlijk onderdeel uitmaakt van het leven van haar bewoners en die van omliggende gemeenten. Daartoe gaan sport en onderwijs hand in hand in de nog te bouwen dubbele sporthal en het binnen- en buitenbad. Daarnaast biedt het nieuwe hotel alle ruimte voor de eisen van het huidige zakenleven en worden er 31 appartementen gebouwd. Wim van den Herik van woningbouwcorporatie Woonkracht10 vertelt:

“Het is een bijzonder project, waar we samen met de gemeente, Next Real Estate, VORM Ontwikkeling, VORM Bouw en Apollo Hotels & Resorts aan werken. Het wordt echt één geheel. Zo zit het appartementencomplex, dat Palaestra heet, vast aan het hotel, zodat je binnendoor naar het restaurant kunt wandelen. Maar ook van andere faciliteiten kunnen de bewoners gebruik maken. Denk bijvoorbeeld aan de ontbijtservice.” Het zal niet alleen ouderen, maar ook tweeverdieners aanspreken. Eind oktober is de eerste modelwoning te bezichtigen en zal de verhuur starten.


Het nieuwe hotel in aanbouw gezien vanaf de bouwplaats

Het fraaie uitzicht vanaf de bovenste verdieping.

Centrale ligging heeft veel voordelen
Van den Herik van Woonkracht10 is te spreken over de ligging van het complex: “Linksaf en je zit in het centrum van Papendrecht en rechtsaf rij je zo het Groene Hart in.” Arjen van Houwelingen van Next Real Estate vult aan:

“Die centrale ligging is echt cruciaal. Om het gebruik ervan zoveel mogelijk te stimuleren, moeten uitgebreide faciliteiten tenslotte niet alleen mooi en modern zijn, maar ook goed bereikbaar en duidelijk zichtbaar. Op die manier wordt er toegevoegde waarde geleverd en kan Papendrecht haar concurrentiepositie verstevigen.”

Rekening houden met elkaar
Uiteraard willen alle partijen dat de overlast die een dergelijk project altijd met zich meebrengt tot een minimum beperkt wordt. Toch wordt daar in dit geval wel heel zorgvuldig invulling aan gegeven. Remko Serkel van Apollo Hotels & Resorts, die het hotel van Next Real Estate exploiteert, vertelt oprecht enthousiast:

“Het lukt ons heel goed om het hotel open te houden terwijl de bouwwerkzaamheden volop aan de gang zijn. Onze gasten ondervinden nauwelijks hinder. Dat komt echt omdat VORM Bouw zo meedenkt!” Op de vraag of hij daar een goed voorbeeld van kan geven, antwoordt Serkel direct:

“Bouwwerkzaamheden die veel kabaal geven, worden niet uitgevoerd als één van onze klanten een vergadering houdt in ons hotel. Er is steeds overleg, zodat de verschillende agenda's en belangen zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.”


En ook naar het noorden toe een fraai uitzicht.

Na het hotel is er nog veel meer te bouwen
Friso Rienks van VORM Ontwikkeling bevestigt dat alle partijen veel begrip voor elkaar hebben en ieders specialistische kennis goed benut wordt. Rienks is tevens de man die precies weet wat er na de afronding van de bouw van het hotel gaat gebeuren: “Als het nieuwe hotel in gebruik genomen is, wordt het oude hotel gesloopt, met uitzondering van de toren. Op de plek die daardoor vrijkomt, wordt begin 2012 met de bouw van het sportcentrum gestart.”

Hij vervolgt: “Als het nieuwe sportcentrum voltooid is, verhuist het huidige zwembad met haar faciliteiten naar de nieuwe locatie. Voor de ruimte die daardoor weer beschikbaar komt, ontwikkelt VORM Ontwikkeling een woningbouwprogramma.”

Deel dit bericht met je vrienden!