Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Certificaten voor fietsende senioren

3 oktober 2011

PAPENDRECHT - Woensdag 28 september 2011 organiseerde gemeente Papendrecht als proef -in samenwerking met de Fietsersbond en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland- een fietsinformatiedag voor ouderen. Tijdens deze dag konden senioren ’s ochtends een gehoor- of ogentest laten doen bij de audicien of opticien, de motorische fietsvaardigheden oefenen bij een beweegdocent of de eigen fiets laten keuren op veiligheid, afstelling en hoogte.

’s Middags volgden de senioren een fietsparcours en werd de fietsvaardigheid getest op diverse onderdelen: achterom kijken, evenwicht bewaren, bochten maken, stoppen en weer opstappen. Wethouder Scheurwater sloot de dag af met het uitreiken van de certificaten en een discussie over de verkeersveiligheid.

Lees meer over:

fietsen certificaten
Deel dit bericht met je vrienden!