Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Gladheidsbestrijding

19 oktober 2011 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De Gemeente Papendrecht is verantwoordelijk voor het onderhoud aan openbare wegen die zij in beheer heeft, inclusief het begaanbaar houden tijdens perioden van gladheid door bevriezing of sneeuwval. Hoe, waar en wanneer de gemeente dat aanpakt, staat in het gemeentelijk gladheidsbestrijdingsplan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Gladheidsbestrijdingsplan 2010-2015 vastgesteld. Het is terug te vinden op de website van de gemeente onder Bestuur en Organisatie > Beleid en Regelgeving > Verkeer en Vervoer > Gladheidsbestrijdingsplan
2010-2015. U vindt hier ook de strooiroutes.

De gemeente Papendrecht hanteert de preventieve methode: bij verwachte gladheid wordt al gestrooid vóórdat gladheid optreedt. Eerst
worden de hoofdwegen en fietspaden gestrooid en daarna de overige strooiroutes.

De periode waarin gladheid wordt bestreden is van 1 november tot 1 april. Constateert u gladheid tussen 07.30 en 16.30 uur? Meldt u dat dan a.u.b. bij de gemeente via telefoonnummer 14 078. Buiten die tijden kunt u de politie bellen (0900) 8844.

Lees meer over:

gladheid
Deel dit bericht met je vrienden!