Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Hulp bij thuisadministratie in Papendrecht

1 november 2011 (door Ad van Herk)

PAPENDRECHT -Voor sommige mensen vormt het bijhouden van de eigen (financiële) administratie een probleem. Naarmate de leeftijd vordert, kan uw vaardigheid of de interesse om uw eigen administratie te regelen, afnemen. Of uw partner, die altijd verantwoordelijk was voor de administratie, komt te overlijden. Niet iedereen kan of wil dan een beroep doen op de omgeving. Daarom heeft de Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht voor 55-plussers de hulp bij thuisadministratie georganiseerd.

Afhankelijk van de behoefte, wordt hulp geboden bij o.a.:
•    het ordenen van de totale administratie
•    telefoneren met instanties
•    een overzicht maken van inkomsten en uitgaven
•    het verzorgen van declaraties ziektekosten etc.

Wanneer u problemen ondervindt bij het voeren van uw administratie kunt u zich aanmelden. De ouderenadviseur legt een eerste huisbezoek af om te beoordelen of u in aanmerking komt voor de dienstverlening.

Bij aanvang wordt eenmalig € 17,50 administratiekosten (inclusief opbergmap) in rekening gebracht en de maandelijkse vervolghulp is € 8,- per uur. Heeft u een inkomen dat onder de norm van de Sociale Dienst valt, dan geldt een bijdrage van van € 10,00 administratiekosten en € 4,- per uur voor de maandelijkse vervolghulp.

De ouderenadviseur zal in het eerste gesprek bepalen of u gebruik kunt maken van deze regeling.
Voor meer informatie kunt u bellen naar de ouderenadviseur van de SWOP: tel. 078-6410310 of 078-6154741.

Lees meer over:

hulp administratie inkomsten
Deel dit bericht met je vrienden!