Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Hoezo niet actief beurs druk bezocht

9 november 2011

PAPENDRECHT - “Hoezo niet actief” Onder dat motto organiseerden de Gemeente Papendrecht dinsdag 8 november een druk bezochte bijeenkomst voor 60 plussers in theater de Willem te Papendrecht. De bijeenkomst stond in het teken van vrijwilligerswerk en was speciaal georganiseerd voor mensen die recent of al wat langer met pensioen of prepensioen zijn. Maatschappelijke organisaties en verenigingen uit Papendrecht presenteerden zich tijdens deze avond en vertelde over de verschillende mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Op die manier konden mensen direct informatie krijgen over wat bijvoorbeeld het werk van een wijkplatform bestuur betekend en op wat voor manier  vrijwilligers in hun wijk kunnen bijdragen om de sociale cohesie te vergroten.

Erik en Floor van Speeltheater het Klapstuk verzorgde diverse acts op het podium die in het teken van vrijwilligerswerk stonden en interviewde de wethouders Herman Nieuwstraten en Joke Reuwer-Verheij, beide hielden een pleidooi over wat vrijwilligerswerk voor Papendrecht betekend.
 
Er waren verschillende plenaire presentaties en belangstellenden konden ook themasessies volgen waarbij mensen uit de praktijk vertelde over hun ervaringen. De informatieavond had hierdoor een kleinschalig en informeel karakter.
 
 
Foto: Pieter van den Berg

 

Deel dit bericht met je vrienden!