Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Jeugdlintje voor zes Papendrechtse jongeren

18 november 2011

PAPENDRECHT - Vrijdag 18 november 2011 reikte burgemeester De Bruin voor de tweede keer Jeugdlintjes uit aan Papendrechse jongeren. Twee dagen voor de internationale dag voor de rechten van het kind ontvingen zes  jongeren het Jeugdlintje voor hun inzet voor anderen en de bijzondere prestaties die ze leveren.

De gemeente Papendrecht is trots op kinderen en jongeren die zich inzetten voor anderen of een prestatie met maatschappelijke betekenis leveren. Zij zijn daarmee een voorbeeld voor andere Papendrechters. De Jeugdlintjes voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 23 zijn een blijk van waardering van de gemeente voor hun inzet en een stimulans voor de gedecoreerden en anderen om hun goede werk voort te zetten.

De lintjes werden uitgereikt aan:

Stefan van Gorsel (geboren 26 december 1993), leerling van het Willem de Zwijgercollege VWO 6.
Stefan doet sinds oktober 2010 gemiddeld twee keer per week vrijwilligerswerk in verpleeghuis De Wieken. Hij begon met vrijwilligerswerk in het kader van zijn maatschappelijke stage en is dit na afloop van de stage blijven doen omdat hij het fijn vindt iets voor dementerende ouderen te betekenen.
 
Laurens van Uden (26 september 1991). Laurens besteedt acht uur per week aan activiteiten voor het Rode Kruis.
 
Fleur Terlouw (9 april 1997), Hnady Abbady (16 augustus 1998) en Jeanine Wols (geb. 05-05-1996). De drie leerlingen van het Willem de Zwijgercollege trainden het afgelopen jaar op vrijdagmiddagen hun debatingtechniek en werden tijdens het Nationaal Jeugddebat gekozen om Zuid-Holland te vertegenwoordigen. Fleur, Jeanine en Hnady laten de stem van de jeugd horen aan landelijke politici terwijl Jeanine daarbij nog is gekozen tot Jeugdcommissaris van de provincie Zuid-Holland. 
 
Wesley Kwakernaat (23 augustus 1997), leerling van De Sprong in Sliedrecht. Wesley organiseert ten behoeve van KIKA op enthousiaste wijze bingo-activiteiten en werft daarvoor onder meer sponsors voor de prijzen.
 
Vorig jaar ontvingen acht Papendrechtse jongeren een Jeugdlintje.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!