Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

RTVPapendrecht start met kabelkrant

5 december 2011 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De lokale publieke omroep RTVPapendrecht heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van verschillende activiteiten. Vanaf heden is ook TVPapendrecht actief. Via analoog kanaal 67- zijn dagelijks nieuwsberichten, reportages, foto's en reclameberichten te zien op de kabelkrant.

Tot midden volgend jaar zullen dat alleen opgenomen programma’s zijn. Maar de verwachting is dat in tweede helft 2012 ook live programma’s mogelijk worden. De afgelopen maanden werden door de vrijwilligers van RTVPapendrecht besteed om de software te installeren en de inhoud klaar te stomen voor dit moment.

“Natuurlijk zullen er voorlopig nog af en toe wat onregelmatigheden optreden,” legt kabelkrantontwikkelaar Jan van Efferen uit. “Maar dat zijn kinderziektes. Die worden stuk voor stuk allemaal opgelost.” Om het kanaal te kunnen ontvangen moet het TV toestel eerst alle kanalen opnieuw zoeken. Dan wordt vanzelf kanaal 67- gevonden. Daarna maakt het altijd deel uit van de programma’s op het toestel.

Afgelopen september was de LOCOM TV-krant gestopt met Papendrechtse uitzendingen vanwege een combinatie van hoge kosten en een tegenvallend aantal kijkers. RTVPapendrecht blaast het nu dus weer nieuw leven in.

Lees meer over:

rtv papendrecht kabelkrant locom
Deel dit bericht met je vrienden!