zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Mevr. Verboom wint Groot Papendrechts Dictee

9 december 2011

PAPENDRECHT - Op 7 december organiseerde de sectie Letteren van de st. Culturele Raad Papendrecht voor de zesde keer het Groot Papendrechts Dictee. Zoals gewoonlijk moesten de deelnemers zich hiervoor naar De Palm in Papendrecht begeven.

Hans Verzijl, lid van de sectie Letteren, had weer een verhalend dictee gefabriceerd waarin de komische noot niet ontbrak. Cuna Rupert, eveneens lid van de sectie Letteren, las voor het eerst het dictee voor. Aan de gezichten van de ruim dertig taalliefhebbers viel soms af te lezen dat het ook dit keer weer geen ‘eitje’ was. Maar dat had op voorhand ook niemand verwacht. Na een uurtje werden de dictees ingeleverd en konden de correctoren zich hierover buigen.

Juryvoorzitter Piet Kaptein maakte, zoals altijd, de winnaars bekend.
1. mevrouw W. Verboom, uit Alblasserdam
2. de heer B. Elshout, uit Dordrecht
3. mevrouw S.A.G de Vries, uit Alblasserdam

Frans Spaanstra, voorzitter van de sectie Letteren, reikte de prijzen uit.

Deel dit bericht met je vrienden!