Recordwinst voor PKC

19 december 2011

PAPENDRECHT - De laatste competitiewedstrijd van het jaar 2011 bracht PKC net voor het kerstreces naar de verrassende koploper DVO in Bennekom. Bij de reserves wist PKC2 nipt de winst mee naar Papendrecht te brengen (26-27), waardoor beide ploegen weer puntgelijk kwamen op de ranglijst.

Om half acht was het tijd voor de hoofdmachten. Na het fantastische optreden verleden week tegen DOS'46, zou de grootste tegenstander van de Papendrechters vanavond wel eens PKC zelf kunnen zijn. Indien het allemaal niet zo soepel zou verlopen als verleden weekend, zou frustratie wel eens kunnen toeslaan, ongenoegen kunnen gaan spelen. Anderzijds zou PKC, nu het juiste spoor gevonden was, ook wel eens genadeloos kunnen gaan toeslaan in Bennekom. Wat zou het worden deze avond?

DVO wilde laten weten waarom men koploper was en opende heel fanatiek. Binnen enkele minuten stond er zo 2-0 op het scorebord en leek het wel eens een heel moeilijk avondje te kunnen gaan worden voor de Papendrechters. Maar PKC sloot snel weer aan: 2-2. Dit scenario herhaalde zich vervolgens: Weer 2x DVO 4-2 en vervolgens heel snel ook weer 4-4 door PKC.

Vervolgens nam PKC het voortouw en via 2x Suzanne Struik, was het ineens 4-6 en via Nadhie den Dunnen vervolgens 4-7. Daarmee was de overrompelingstactiek van de Bennekommers aan banden gelegd en kon PKC langzaam de wedstrijd naar zich gaan toetrekken. Na de 5-7 werd het 5-9 via opnieuw 2x Suzanne Struik en na een afstandsschot van Richard Kunst 5-10 om vervolgens via Lara Boonstoppel brutaal naar 6-11 uit te lopen. De wedstrijd was toen nog maar net een kwartier aan de gang.

En de PKC trein denderde weer door... 6-12 Tom Kalkman, 6-13 Richard Kunst, 6-14 Laurens Leeuwenhoek. Voor DVO het moment om een time out te vragen.
En het bleef snel gaan, met opvallend veel druk vanuit Suzanne Struik, die nog maar eens scoorde: 8-15, haar vijfde treffer inmiddels al in deze wedstrijd. DVO probeerde aan te haken, maar Lara bracht het verschil weer op 7: 9-16, waarna Tom Kalkman van afstand de 9-17 deed aantekenen.

Even viel het scoren wat stil richting de rust bij 10-17. Nadhie den Dunnen zette PKC weer op scherp: 10-18 met nog vijf minuten te spelen in deze zeer doelpuntrijke eerste helft. DVO probeerde aan te haken: 11-18, maar via Rutger en Laurens werd het 11-20, 13-21 via Suzanne Struik en 14-21. Er leek zich een regelrechte monsterscore af te gaan tekenen,... iedere minuut een doelpunt. Richard Kunst 14-22 en vervolgens Suzanne via een strafworp: 14-23 net voor rust.
Ruststand: 14-23. Waar gaat dit op uitkomen? 37 doelpunten in één helft.....

Suzanne Struik en daarna Nadhie via 2x een afstandschot 14-26. De honger was blijkbaar nog steeds niet gestild aan Papendrechtse zijde. Het werd 15-27 via Lara Boonstoppel (ja, zij kan het ook) en vervolgens 15-28 via een strafworp door Laurens en 15-29 door een afstandschot van Richard Kunst met nog zo'n twintig minuten te spelen. De dertigste werd door wie anders dan Suzanne Struik aantekend. 15-30.
Het DVO publiek werd er doodstil van.

Voor Ben Crum en Jan de Jager de tijd om een time out te vragen. En PKC scoorde prompt bijna tien minuten niet meer.

DVO mocht wat herstel tonen, door drie doelpunten op rij: 18-30 met 2x Momo Stavenuiter, maar de wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld.
Ook de 19-30 kon Papendrecht niet verontrusten, maar Tom Kalkman bracht de 19-31 toch maar op het scorebord, waarna Nadhie 20-32 deed aantekenen. Tom Kalkman en wederom Momo Stavenuiter voor DVO: 22-33.
DVO moest het vooral van strafworpen via Jos Rosenboom hebben of van afstandschoten van Momo Stavenuiter: 24-34 en 25-34.
Laurens Leeuwenhoek bracht het verschil weer op tien: 25-35. Nog vijf minuten.

Na een enkelblessure was Suzanne voldoende uitgerust om via een omdraaibal de 26-36 aan te tekenen en om goede zaken in het topscoordersklassement te doen, waarna opnieuw Nadhie 27-37 met het ingaan van de laatste minuut.
Eindstand: 27-37.

Weer een prachtige en doelpuntrijke overwinning voor de Papendrechters...even rust nu.
PKC pakt 2 records. Meeste doelpunten stond op heden op 35 en 61 totaal.