Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

70 bomen geveld op Kastanjelaan en Cypressenlaan

5 januari 2012

PAPENDRECHT - De meeste bomen op de Kastanjelaan en Cypressenlaan zijn aangetast door de Kastanjebloedingsziekte. Ook jonge bomen worden aangetast. De afgelopen jaren zijn er al een groot aantal dode bomen verwijderd, waardoor er grote gaten vallen in de boombeplanting. Inmiddels moet weer een aantal dode bomen worden verwijderd. Om deze reden heeft de gemeente besloten geen kastanjebomen meer te planten op deze locaties.

De nog ongeveer 70 aanwezige dode en zieke bomen zijn op 5 januari gerooid, waarna de oude grond wordt uitgewisseld met nieuwe bomengrond. Vervolgens worden aan weerszijden van de rijbaan in totaal 110 nieuwe amberbomen (Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’) geplant. Onder de amberbomen komt een meter brede strook met in het voorjaar blauw/wit bloeiende botanische en grootbloemige krokussen.
 
In het voorjaar van 2012 wordt de berm ingezaaid met gras. Het werk wordt uitgevoerd door de Nationale Bomenbank uit Bleskensgraaf. Vragen over deze werkzaamheden kunt u stellen aan de heer Henk Jansen van de gemeente Papendrecht, tel. 14 078 of e-mail h.jansen@papendrecht.nl.
 
 
Foto’s: Karel Thieme
 
Deel dit bericht met je vrienden!