Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Onderzoek politie leidt naar twee laatste verdachten vernieling

25 januari 2012 (door Liesanne)

PAPENDRECHT - Twee minderjarige jongens werden op zondagmiddag 22 januari aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij het vernielen van twee auto’s in de Lijsterstraat. Een getuige wist de twee direct nadat de vernieling had plaatsgevonden te achterhalen.

Toen de politie kwam probeerde het tweetal, van 13 en 14 jaar uit Dordrecht, er alsnog rennend vandoor te gaan. Zij werden door politieagenten aangehouden. Bij de vernieling waren echter vier jongens betrokken. De verklaringen van de twee aangehouden jongens leidde de politie naar de twee voortvluchtigen, van 13 en 14 jaar uit Papendrecht. Zij werden door de rechercheurs verzocht zich te melden op het politiebureau, wat zij op dinsdagmiddag 24 januari deden. Op het bureau werden zij verhoord. Het viertal werd na verhoord te zijn in vrijheid gesteld.

Omdat zij alle vier nog geen strafblad hebben, komen zij mogelijk in aanmerking voor een verwijzing naar Bureau Halt. Als een officier van justitie hiertoe besluit, hoeven de jongens zich niet te verantwoorden voor de kinderrechter, maar zullen zij een taakstraf krijgen.

 
Deel dit bericht met je vrienden!